Program Bilgileri

Eğitim Türü (Amaçlar)

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün amacı üniversitenin genel misyonu çerçevesinde, tarihsel sorumluluğunun farkında olarak yenilikçi, özgün eğitim ve araştırma imkânları hazırlamak; Elektrik-Elektronik mühendisliği alanındaki problemleri tanımlayıp çözüm üreten, teknolojiyi yetkin bir şekilde kullanan, teknolojik gelişmeleri takip eden ve yeni teknolojik gelişmelere katkı sağlayan, ulusal ve uluslararası standartlara uygun çalışan Elektrik-Elektronik mühendisleri yetiştirmektir.

 

Hedefler

Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümünün eğitim amacı;

1. Problem çözümü, liderlik, takım çalışması, disiplinler arası çalışma ve iletişimde kuvvetli becerilere sahip

2. Bu becerileri kendi mesleğinde kullanarak bilimsel keşifler ve teknolojik ilerlemelere katkı sağlayan,

3. Elektrik-Elektronik mühendisliği temel kavramlarını kullanarak deneysel ölçümler, sayısal analizler ve mühendislik tasarımı yapan,

4. Elektrik-Elektronik mühendisliği güncel araç ve yöntemlerini kullanabilen, Kariyerini bilgili ve dikkatli seçen,

5. Mesleğinde ve diğer alanlarda hayat boyu öğrenmeye inanan ve uygulayan, yenilikçi, bilimsel meraka sahip, liderlik becerileri gösteren ve sürekli kendini geliştiren,

6. Genel ve insan sağlığını iyileştirecek yönde hareket eden Elektrik-Elektronik mühendisler yetiştirmektir.

 

Program Bilgileri

Dili

 Türkçe (%30 İngilizce)

Bölüm Başkanı

 Prof.Dr. Z. Hakan AKPOLAT

Bölüm Başkan Yard.

 

Bölüm Sekreteri ( İdari)

 Kıymet SARIAL AĞHAN

Süresi (Yıl)

 4

Azami Süresi (Yıl)

 7

Kontenjanı

 30

 

 

Staj Durumu

 Var

Mezuniyet Ünvanı

Elektrik-Elektronik Mühendisi

ÖSYM Tipi

SAY

 

Tarihçe

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2016’de kurulmuş ve ilk öğrencilerini 2016-2017 ders yılında kabul etmiştir.

 

Kazanılan Derece

Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.


Kabul Koşulları

YÖK ÖSYM tarafından yapılan YKS sonucuna göre yerleştirilen öğrenciler kabul edilir.


Üst Kademeye Geçiş

Lisans Diplomasına hak kazanan öğrenciler YÖK ve ilgili üniversitenin belirlediği yönetmelik ve kurallara göre lisansüstü eğitime devam ederler.


Mezuniyet Koşulları

Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans ders programında belirtilen derslerden (240 AKTS kredi alarak) başarılı olmak ve 60 iş günü yaz stajını tamamlamak,

 

İstihdam Olanakları

Mezunlarımız iş imkânları açısından zengin olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleğini, Türkiye’de ve yurt dışında kurumlarında Elektrik-Elektronik ürün geliştiren kuruluşlarda, enerji üretim-dağıtım şirketlerinde ve diğer fabrikalarda tasarım, uygulama, yönetim ve danışmanlık alanlarında yerine getirebilirler.


Ölçme ve Değerlendirme

1. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği,

2. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Programı Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre yapılır.

 

Program Profili

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, sağlam bir temel mühendislik ve fen bilimleri altyapısı üzerine edindikleri Elektrik-Elektronik eğitimi ile Elektrik-Elektronik Mühendisi ünvanı almış, ulusal ve uluslar arası kuruluşlarda, veya akademik alanda nitelikli iş bulabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bölümümüz, üst düzey teknoloji ile kurulmuş ve iyi hazırlanmış sınıflar ve laboratuvarlarda eğitim vererek öğrencilerini teorik ve pratik bilgilerle donatır, araştırmaya katılmaları için teşvik eder. Yeni cihaz ve sistemleri tasarlayıp projelendirebilen, iş yaşamında ilerleme sağlayarak bireysel ve takım çalışması yapabilen, kendisini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilen bireyler yetiştirmek eğitim ve öğretim programımızın temel profilidir.